Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: суд заарештував трьох підозрюваних, які вимагали хабар за працевлаштування в бюро


Національне антикорупційне бюро України заявляє, що Солом’янський районний суд Києва заарештував трьох підозрюваних у вимаганні грошей у громадян за працевлаштування в бюро.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, двох підозрюваних триматимуть під вартою, третій перебуватиме під домашнім арештом із можливістю застосування електронного засобу контролю (носінням електронного браслета).

Раніше їм повідомили про підозру за статтями «закінчений замах на заволодіння чужим майном у великому розмірі шляхом обману (шахрайство), підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, вчинене за попередньою змовою групою осіб».

1 листопада у НАБУ повідомили про викриття групи з трьох осіб, яка за винагороду обіцяла кандидату на посаду детектива бюро сприяння у працевлаштуванні, сума хабара складала 10 тисяч доларів США. У бюро повідомили, що один із учасників цієї групи видавав себе за співробітника НАБУ, використовуючи «псевдопосвідчення працівника бюро».

Боротися з корупцією в Україні покликані три структури: Національне антикорупційне бюро, Спеціальна антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції.

XS
SM
MD
LG