Доступність посилання

ТОП новини

Голова Держкомтелерадіо підписав наказ про звільнення Аласанії


Зураб Аласанія
Зураб Аласанія

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко підписав наказ про звільнення Зураба Аласанії з посади генерального директора Національної телекомпанії України.

Напередодні Аласанія заявив, що йде у відставку за власним бажанням із 1 листопада. У своїй заяві він припустив, що, можливо, хоча б таким чином вдасться привернути увагу до проблем з бюджетом «Євробачення» і бюджетом майбутнього Суспільного.

Згодом він також повідомив, що комунікація зі владою стосовно проблемних моментів була ускладнена в тому числі і через його «принципову позицію» щодо виходу на телеканалі низки програм розслідувань, зокрема програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода і «UA:Першого»).

Після цього журналісти, медіа-експерти й народні депутати звернулися до президента, Кабміну та Верховної Ради з вимогою не зривати реформу суспільного мовлення. Серед вимог активістів – «припинення саботажу реформи суспільного мовлення в Україні», а також забезпечення у 2017 році і подальших роках «повноцінного фінансування суспільного мовника в обсязі, гарантованому законом». Після цього прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що уряд готовий ухвалювати всі необхідні рішення, щоб усунути будь-які загрози реформі суспільного мовлення.

XS
SM
MD
LG