Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: термін подання уточнених даних до е-декларацій закінчився


У Національному антикорупційному бюро заявили, що граничний термін подання уточнених даних до електронних декларацій для тих, хто подав декларації 30 жовтня, закінчився.

Як повідомляє прес-служба бюро, Національне агентство з запобігання корупції має розпочати процес перевірки, НАБУ в межах своїх повноважень розпочало таку перевірку.

«Щоправда, чіткого розуміння в суспільстві про те, де ці межі починаються і де закінчуються, – немає. Тому постійно пояснюємо, коли і в який спосіб НАБУ долучатиметься до перевірок е-декларацій», – повідомляє бюро.

В ніч на 31 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище – президент, прем’єр, члени уряду, депутати, судді, правоохоронці. За даними сайту Єдиного державного реєстру декларацій, документи подали на час завершення першого етапу понад 118 тисяч осіб.

Протягом семи днів особи, які подали електронні декларації до 30 жовтня, могли внести уточнення.

Підслідними НАБУ є вищі посадові особи, завданням бюро є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, які вчинені вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та становлять загрозу національній безпеці.

XS
SM
MD
LG