Доступність посилання

ТОП новини

Військовий загинув, ще 2 поранені через обстріл на Луганщині – адміністрація


На Луганщині 11 листопада внаслідок обстрілів із боку бойовиків загинув один український боєць, ще двоє були поранені, повідомили у прес-службі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

«Російські найманці постійно нагнітають обстановку на лінії розмежування, зводячи нанівець зусилля України щодо деескалації конфлікту. Найбільшого напруження ситуація набула наприкінці жовтня, коли кількість обстрілів зросла до 20 за добу. Ворог розпочав прицільні обстріли осель мирних жителів у Попасній, а вчора фактично обстріляли людей у черзі на КПВВ «Станиця Луганська». Сьогодні внаслідок обстрілу загинув український боєць, двоє були поранені», – заявив голова адміністрації Юрій Гарбуз.

За його словами, українські військові вогонь у відповідь не відкривали. «Це наша демонстрація прагнення миру. Ми утримаємо ситуацію під контролем і не допустимо зриву Мінських домовленостей», – заявив Гарбуз.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили українських військових в обстрілі пункту пропуску в районі Станиці Луганської. За повідомленням сепаратистів, ніхто не загинув.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Відтоді інтенсивність бойових дій знизилася, але обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG