Доступність посилання

ТОП новини

ЄС може не надати безвізового режиму для України до лютого-березня – журналіст


Європейський союз може не надати безвізового режиму для України до лютого-березня. Про це у своєму twitter-і повідомив власний кореспондент Радіо Свобода у Брюсселі Рікард Йозвяк.

«Переговори щодо безвізового режиму продовжаться на наступному тижні. Не думаю, що ми побачимо фактичну лібералізацію візового режиму для України і Грузії до лютого-березня», – написав він.

Напередодні Йозвяк повідомив, що наступний крок до безвізового режиму для України в Євросоюзі можливий наступного тижня: посли країн Євросоюзу можуть надати «зелене світло» для початку переговорів між Радою ЄС і Європейським парламентом про візову лібералізацію для України – в тому разі, якщо доти буде досягнена домовленість щодо механізму можливого припинення чинності такого режиму щодо всіх країн, яких він стосується чи буде стосуватися.

У четвер голова представництва Європейського союзу в Україні Юґ Мінґареллі запевнив, що в ЄС дадуть відповідь на питання, пов’язані з безвізовим режимом для українських громадян, протягом наступного тижня.

А єврокомісар Йоганнес Ган заявив, що ЄС має «виконати власні зобов’язання» щодо безвізового режиму для України найближчими тижнями.

Для запровадження візової лібералізації для громадян України, тобто безвізового режиму для короткотермінових подорожей до країн «шенгену», ще необхідне формальне позитивне рішення з цього приводу Європейського парламенту і Ради ЄС за результатами переговорів між ними, на які очікують ближчим часом.

У Києві сподіваються, що це станеться до 24 листопада, коли має відбутися саміт Україна – ЄС. Відтак, як вважають, безвізовий режим зможе фактично запрацювати від початку 2017 року чи принаймні в першій чверті наступного року.

XS
SM
MD
LG