Доступність посилання

ТОП новини

Третю ніч поспіль у кількох містах США протестували проти Трампа


Нью-Йорк, США, 10 листопада 2016 року
Нью-Йорк, США, 10 листопада 2016 року

Тисячі американців третю ніч поспіль протестували на вулицях міст США проти обрання президентом республіканця Дональда Трампа. Протести 11 листопада тривали на вулицях Майамі, Атланти, Філадельфії, Нью-Йорка, Сан-Франциско, Портленда і та інших міст. Мітингувальники вийшли з гаслами проти висловлювань Трампа на адресу мігрантів, мусульман та жінок.

Повідомляється про постріл в чоловіка під час демонстрації в Портленді, про деталі інциденту і наскільки тяжко постраждала людина інформації немає. Водночас поліція міста застосувала шумові гранати, щоб розігнати натовп в центрі міста. 10 листопада демонстранти в Портленді пошкодили кілька нових автомобілів, поліція затримала щонайменше 26 осіб.

У Майамі кілька тисяч активістів напередодні пройшли центром міста, заблокувавши руху транспорту в обох напрямках. У Нью-Йорку близько 1200 демонстрантів повторно зібралися на протест біля дому, де живе Трамп.

Обраний майбутній президент США Дональд Трамп напередодні привітав запал учасників протестів проти його обрання, яких він раніше називав «професійними демонстрантами».

Організатори протестів кажуть, що акції триватимуть і протягом вихідних.

Згідно з системою непрямих виборів у США під час голосування за президента країни 8 листопада висуванець від Республіканської партії Дональд Трамп здобув достатню кількість голосів виборників, перемігши висуванку від Демократичної партії Гілларі Клінтон. Дональд Трамп складе президентську присягу і обійме посаду 20 січня 2017 року.

XS
SM
MD
LG