Доступність посилання

ТОП новини

HRW: ісламісти вбили понад 300 колишніх поліцейських поблизу Мосула


Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) повідомила, що бойовики угруповання «Ісламська держава» убили понад 300 колишніх офіцерів іракської поліції і поховали їх у братській могилі за межами іракського міста Мосул. Про це йдеться в заяві організації 16 листопада.

Масове поховання було виявлено 12 листопада біля села Хаммам-аль-Aліл, що приблизно за 30 кілометрів на південний схід від Мосула.

«Це ще одна частина доказів жахливого масового вбивства ісламістами колишніх співробітників правоохоронних органів в Мосулі і довкола нього», – заявив заступник директора з питань Близького Сходу HRW Джо Сторк.

В організації повідомили, що, за даними місцевих жителів, бойовики угруповання «Ісламська держава», покидаючи село в напрямку Мосула 7 листопада, забрали з собою близько 2 тисяч людей.

Курдські військові підрозділи «пешмерга» разом з іракськими урядовими військами та їхніми союзниками здійснюють нині масштабну операцію звільнення Мосула від бойовиків екстремістського угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG