Доступність посилання

ТОП новини

Кличко стверджує, що не спілкується з Фірташем


Вталій Кличко
Вталій Кличко

Київський міський голова запевняє, що не продовжує спілкування з українським олігархом Дмитром Фірташем. Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода, відповідаючи на запитання щодо його контактів з Дмитром Фірташем.

«Не продовжую (спілкування з Фірташем – ред.)», – сказав Віталій Кличко.

Він заперечив інформацію про нібито несамостійність у своїх рішеннях і залежність від олігарха.

«Знаєте, що? Я не хочу поширювати чутки. Одне можу сказати: я – людина, яка завжди ухвалювала рішення самостійно. Тільки я відповідаю за місто Київ своєю репутацією, своїм ім’ям», – зазначив Віталій Кличко.

У 2015 році журналісти програми «Схеми» писали про колишнього першого заступника Віталія Кличка, засновника однієї з найбільших будівельних компаній столиці Ігоря Ніконова. Згодом Ніконов пішов зі своєї посади і став радником мера. У матеріалі «Обличчя влади. Ігор Ніконов – сірий кардинал столиці» йшлося, що Ніконов пов’язаний із олігархом Дмитром Фірташем.

30 квітня 2015 року Дмитро Фірташ заявив у суді Відня, що підтримував Кличка з 2012 року для президентських виборів-2015 і розглядав його як альтернативу Януковичу.

Фірташ розповів свою версію висування кандидатом на посаду президента у 2014 році Петра Порошенка: за його словами, домовленості про це досягли саме за його посередництва на зустрічі у Відні, в якій узяв участь і Віталій Кличко – і після тієї зустрічі боксер-політик відмовився кандидувати на президентство і пішов на вибори мера Києва.

Сам Кличко стверджує, що український олігарх Дмитро Фірташ ніколи не фінансував його і його політичну силу. Відкинув домовленості з Фірташем і Порошенко, хоча визнав, що така зустріч дійсно була.

XS
SM
MD
LG