Доступність посилання

ТОП новини

Координатор ООН: 16 тисяч цивільних втекли через останні бої довкола Алеппо


Стівен О'Браєн
Стівен О'Браєн

Внаслідок боїв у сирійському Алеппо протягом останніх днів вимушеними переселенцями стали щонайменше 16 тисяч цивільних, заявляє координатор гуманітарної допомоги ООН Стівен О’Браєн.

29 листопада в Бейруті він повідомив, що багато з них опинилися «у невизначеній і нестабільній ситуації».

Представник ООН додав, що за останній місяць близько 20 тисяч людей були переміщені в результаті бойових дій в західній частині міста.

Раніше Франція закликала до проведення екстреного засідання Ради безпеки ООН для обговорення ситуації, що склалася довкола сирійського міста Алеппо.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро 29 листопада заявив, що з огляду на інтенсивні бойові дії в цьому районі і наростаючу гуманітарну катастрофу «потрібно терміново вжити заходів для припинення військових дій».

Сирійські урядові війська 28 листопада захопили кілька ключових районів у східній частині міста, змусивши до втечі кілька тисяч цивільних жителів.

Алеппо, друге за величиною місто у Сирії, від 2012 року розділене на зони: західну, зайняту силами Башара аль-Асада, і східну, що перебуває під контролем сирійської опозиції. Урядова армія за підтримки російської авіації завдає ударів по контрольованих повстанцями районах, де заблокованими лишаються сотні тисяч цивільних.

Алеппо було найважливішим міським оплотом опозиції, що воює проти президента Сирії Башара Асада, від початку повстання в цій країні 2011 року. Відновлення контролю над містом буде значною перемогою для уряду.

XS
SM
MD
LG