Доступність посилання

ТОП новини

Регламентний комітет Ради 6 грудня розгляне подання ГПУ щодо Новинського


Вадим Новинський
Вадим Новинський

Регламентний комітет Верховної Ради України 6 грудня планує розглянути подання Генеральної прокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського. Про це Радіо Свобода повідомив перший заступник голови комітету Павло Пинзеник.

Раніше речниця генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що Юрій Луценко підписав відповіді на додаткові запитання членів регламентного комітету щодо подання по Новинському. «Чекаємо на засідання регламентного комітету», – написала вона у Facebook.

Нещодавно в інтерв’ю Радіо Свобода голова Верховної Ради Андрій Парубій висловив сподівання на те, що питання про зняття недоторканності з народного депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського парламент зможе розглянути наступного пленарного тижня.

Згідно з графіком Верховної Ради, наступний пленарний тиждень розпочнеться 6 грудня.

16 листопада регламентний комітет Верховної Ради відклав рішення щодо подання генпрокурора про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського. Члени комітету пояснили це рішення тим, що Генпрокуратура і сам генпрокурор Юрій Луценко, який брав участь у засіданні, не відповіли на всі запитання депутатів. Комітет звернувся до Генпрокуратури з проханням надати додаткові матеріали.

Після цього Луценко наголосив, що ГПУ не має права розкривати таємницю досудового слідства, а члени комітету «бояться говорити «так», бояться говорити «ні» і роблять так, щоб зіпхнути цю проблему на мене, підштовхуючи мене або порушити Кримінальний процесуальний кодекс, або не надати відповіді».

До Верховної Ради подання про притягнення до кримінальної відповідальності Новинського надійшло 4 листопада.

Від травня 2014 року Генпрокуратура проводить розслідування за фактом перевищення влади і службових повноважень високопосадовцями, зокрема Вадимом Новинським, при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ (Московського патріархату) Володимира Сабодана – Олександра Драбинка. Новинський підозрюється у співучасті. Депутат справу проти себе називає сфабрикованою.

XS
SM
MD
LG