Доступність посилання

ТОП новини

У Лондоні закликають британських правоохоронців перевірити Ахметова


У Лондоні закликають перевірити Ахметова
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:22 0:00

Українські активісти у Лондоні закликають уряд Великої Британії перевірити діяльність українського бізнесмена Ріната Ахметова відповідно до британського антикорупційного закону, а також антитерористичного закону.

Громадський рух «Лондон ЄвроМайдан» повідомив, що готує звернення до британського відомства з питань безпеки й протидії тероризму.

Активісти вважають, що на окупованих територіях сходу України підприємства Ахметова підлягають контролю окупаційно-сепаратистськими формуваннями і така діяльність може бути підтримкою тероризму.

Перевірки, на думку активістів, вимагає також ситуація з нещодавнім підвищенням тарифів на електроенергію в Україні за новою схемою, що, за їхніми словами, виявилася вигідною для підприємств Ахметова.

«Необхідно розслідувати, чи не є усі його фінанси здобуті незаконно – способом підкупу держслужбовців», – сказав представник руху «Лондон ЄвроМайдан» Степан Шахно в інтерв’ю Радіо Свобода.

Група активістів 4 грудня пікетувала будинок у центральному Лондоні, де одна з найдорожчих квартир британської столиці була придбана компанією, пов’язаною з Рінатом Ахметовим.

За словами Степана Шахна, олігархи в Україні використовують політичний вплив для збагачення і реформи повинні передбачати позбавлення їх таких важелів. «Всі ми добре знаємо, що олігархи мають свої групи впливу у парламенті. Фактично державною в Україні управляють четверо – п’ятеро людей. Міняються партії, політики а ті четверо – п’ятеро людей залишаються на місці. Ми вважаємо, що поки олігархи не будуть усунені від влади, в Україні нічого не поміняється», – сказав Шахно.

Українські активісти неодноразово пікетували будівлю One Hyde Park з вимогами щодо Ріната Ахметва. Але колишнього депутата Верховної Ради і найбагатшого підприємця України ніколи не бачили біля тих помешкань, і він особисто не реагував на вимоги пікетувальників.

XS
SM
MD
LG