Доступність посилання

ТОП новини

Уряд скасував рішення про ліквідацію компанії «Автомобільні дороги України»


Кабінет міністрів України скасував рішення про ліквідацію державної акціонерної компанії «Автомобільні дороги України».

Це рішення було увалене у зв’язку з тим, що понад 90% робіт з експлуатаційного утримання автодоріг загального користування виконують дочірні компанії підприємства.

«Варто зазначити, що зараз альтернативи на ринку дорожніх послуг з виконання таких робіт відсутні», – заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Також Кабмін доручив Мінінфраструктури протягом місяця розробити відповідні заходи щодо реформування компанії, згідно із законом про дорожній фонд.

У липні 2015 року уряд на той час очолюваний Арсенієм Яценюком ухвалив рішення ліквідувати компанію «Автомобільні дороги України».

Акціонерну компанію «Автомобільні дороги України», 100% акцій якої належать державі, створили у 2001 році. Одним із головних завдань компанії є виконання робіт з будівництва, ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг, мостів, інших споруд та елементів облаштування доріг.

У листопаді Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає створення Державного дорожнього фонду України. Серед іншого, документ передбачає, що акцизний податок з виробленого в Україні пального, з ввезеного в Україну пального та ввізне мито на нафтопродукти, зараховуються до спеціального фонду державного бюджету у 2018 році у розмірі 50 відсотків, у 2019 році – у розмірі 75 відсотків. Цей закон набирає чинності з 1 січня 2018 року.

XS
SM
MD
LG