Доступність посилання

ТОП новини

Суд арештував матір, яка залишила дітей без нагляду на 9 днів


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Голосіївський районний суд Києва вирішив арештувати на два місяці без права внесення застави Владиславу Подчапко, підозрювану в залишенні дітей у небезпеці, внаслідок чого її 1-річний син помер, а 2-річна дочка перебуває в лікарні. Про це Радіо Свобода повідомили у прес-центрі судової влади України.

За повідомленням, рішення може бути оскаржене.

6 грудня поліція повідомила, що в одній із квартир Києва 20-річна жінка залишила на дев’ять днів самими своїх дітей: 1-річного хлопчика і 2-річну дівчинку. За повідомленням, хлопчик помер від голоду, його сестра – у лікарні.

Слідчі встановили, що, залишивши двох дітей вдома, жінка проводила час зі своїм цивільним чоловіком в іншому районі міста. У жовтні вона народила ще одну дитину, яка живе з цим чоловіком. Затримана пояснила, що ці дев’ять днів вона перебувала із немовлям.

Розслідування справи за статтею «залишення в небезпеці» триває. Стаття, за якою розпочате кримінальне провадження, передбачає до восьми років позбавлення волі.

За словами Уповноваженого президента України з прав дитини Миколи Кулеби, сусіди чули плач дітей щоранку і щовечора і кажуть, що викликали поліцію, «але на прохання двері ніхто не відчинив, і поліція поїхала». Крім того, за даними Кулеби, про те, що діти закриті в квартирі, знала і їхня бабуся, яка принесла їм їсти, але не змогла зайти в квартиру і повернулася додому.

Тим часом, Патрульна поліція України заявляє, що протягом останнього місяця поліцейських не викликали до цієї квартири в Києві, аж до моменту, поки це зробила сама мати, яка після понад тижневої відсутності повернулася і виявила, що її син помер, а дочка – у непритомному стані.

XS
SM
MD
LG