Доступність посилання

ТОП новини

МВФ: надання Україні чергового траншу до кінця цього року є малоймовірним


У Міжнародному валютному фонді заявляють про малу ймовірність надання Україні четвертого кредитного траншу до кінця цього року. Про це сказав офіційний представник фонду Джеррі Райс.

«Ми констатуємо значний прогрес. Але ми розуміємо, що потрібно якийсь час для виконання поставлених завдань – ухвалення бюджету на 2017 рік, підтримання фінансової стабільності, подолання корупції» – сказав він.

При цьому Райс зазначив, що наразі дата засідання Ради директорів МВФ щодо України ще не визначена.

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева очікує, що черговий транш МВФ надасть Україні на початку 2017 року – в січні-лютому.

Місія МВФ, яка працювала в Україні з 3 по 17 листопада, закликала українську владу ухвалити погоджений із програмою співпраці держбюджет на 2017 рік. Також місія заявила, що українській владі потрібно більше часу для виконання нинішнього етапу програми співпраці.

У Нацбанку України раніше заявляли, що розраховують отримати четвертий транш Міжнародного валютного фонду в 1,3 мільярда доларів до кінця року.

У жовтні в МВФ повідомили, що в разі успішної реалізації програми розширеного фінансування між Україною та Міжнародним валютним фондом, для чого необхідно виконати низку умов, Київ може отримати від МВФ 1,3 мільярда доларів у 2016 році і майже 5,4 мільярда доларів у 2017 році. Виділення коштів планується щоквартально за підсумками виконання критеріїв ефективності.

XS
SM
MD
LG