Доступність посилання

ТОП новини

Коаліція на чолі з США заявила про знищення понад півтори сотні нафтових цистерн ісламістів у Сирії


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Військова коаліція на чолі зі США за допомогою авіації знищила 168 нафтових автоцистерн, контрольованих угрупованням «Ісламська держава» в Сирії, йдеться в заяві від 9 грудня.

Повітряні удари були завдані по автопарку біля Пальміри. За оцінками військових, знищення бензовозів обійшлися угрупованню у близько 2 мільйонів доларів втрачених доходів від продажу палива.

«Зупинка або серйозне перешкоджання руху грошового потоку знижує їх (бойовиків – ред.) здатність фінансувати військові зусилля в Іраку і Сирії та терористичні акти по всьому світу», – йдеться в заяві коаліції.

Як вважають оглядачі, бойовики-ісламісти дуже залежні від продажу палива для фінансування своїх атак по всьому світу. Саме тому військові коаліції беруть до особливої уваги нафтову інфраструктуру в Сирії та Іраку, що опинилася під контролем угруповання «Ісламська держава». Американські військові повідомили, що йдеться про зосередження і на інших об’єктах в енергетичному ланцюжку, контрольованому бойовиками. Це, зокрема і підприємства з обробки, зберігання і транспортування паливних ресурсів.

XS
SM
MD
LG