Доступність посилання

ТОП новини

Побитого в Кривому Розі правозахисника відпустили з лікарні


Побитого у Кривому Розі правозахисника, журналіста газети «Наша версія» Анатолія Руденка відпустили з лікарні за його бажанням. Про це Радіо Свобода повідомили в міському управлінні поліції.

За даними з управління, у побитого чоловіка діагностовано відкриту черепно-мозкову травму, численні забої голови, забій грудної клітки, закритий перелом правої ліктьової кості. «Чоловіку було надано медичну допомогу, після чого він від шпилізації відмовився та покинув лікувальний заклад», – повідомили в поліції.

Як зазначили в поліції, наразі правоохоронці встановлюють обставини отримання тілесних ушкоджень чоловіком. За даними з поліції, невідомі побили чоловіка кулаками.

Водночас сам він зазначає, що в руках у нападників була металева арматура.

Поліція порушила провадження за статтею 121 Кримінального кодексу (завдання тяжких тілесних ушкоджень).

Водночас, як заявляє сам Анатолій Руденко, він наполягатиме, щоб статтю перекваліфікували на «замах на вбивство», адже повязує напад на нього з правозахисною дяльністю, «захистом прав людини та інтересів держави».

Наразі в Кривому Розі громадські активісти оголосили збір коштів на допомогу Анатолієві Руденку.

У пятницю, 9 грудня, пізно ввечері в Кривому Розі невідомі жорстоко побили правозахисника і журналіста Анатолія Руденка. Як повідомив громадський активіст Сергій Федько, незадовго до цього чоловікові через його правозахисну діяльність погрожували невідомі.

Це не перший напад на Анатолія Руденка в Кривому Розі. Останній випадок стався 21 липня 2016 року, коли правозахисник повертався додому. На нього напав невідомий з ножем.

Як зазначав тоді Анатолій Руденко, той напад він пов’язував зі своєю правозахисною та журналістською діяльністю, зокрема, з організованим ним напередодні пікетуванням Дзержинського районного суду міста з вимогою відмови від практики примусових психіатричних експертиз для обвинувачених.

XS
SM
MD
LG