Доступність посилання

ТОП новини

Джамала приєдналася до кампанії ООН на захист прав людини


Джамала (©Shutterstock)
Джамала (©Shutterstock)

Українська співачка кримськотатарського походження Джамала приєдналася до кампанії ООН на захист прав людини. Відео опубліковане на сторінці Агентства ООН у справах біженців в Україні в Facebook.

У своєму зверненні співачка закликає українців бути незалежними і захищати свої права.

«Кожна людина має право на життя, на свободу і на особисту недоторканність. Будь незалежним! Захищай права людини», – сказала Джамала.

Міжнародний день прав людини відзначається щороку 10 грудня. У цей день у 1948 році Генеральна асамблея ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини. До 2014 року в Сімферополі в цей день щорічно проходив мітинг з вимогою відновлення прав кримських татар як корінного народу Криму. Після анексії Криму російська влада заборонила проведення цих зборів.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG