Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК не врахувало зауваження щодо порядку перевірки електронних декларацій – Петренко


Павло Петренко, архівне фото
Павло Петренко, архівне фото

Національне агентство з питань запобігання корупції не врахувало в новому варіанті порядку перевірки електронної декларації зауваження Міністерства юстиції, повідомив міністр Павло Петренко під час презентації результатів роботи Мін’юсту за рік.

«Після того, як Міністерство юстиції направило перший варіант порядків НАЗК зі своїми зауваженнями без реєстрації, ми отримали від них повторно ці порядки, в яких не врахована фактично жодна з наших пропозицій, окрім технічних. Там досі немає: можливості публічного доступу до висновків НАЗК, чітких строків проведення перевірки, зрозумілого механізму отримання пояснень від декларанта щодо недостовірності або різниці його декларації з відповідними державними базами даних, чіткої процедури призначення цієї перевірки», – сказав міністр.

«Поки я можу констатувати, що той варіант, який був надісланий Міністерству юстиції, буде повернутий НАЗК без державної реєстрації. Ми зараз виписуємо ще більш детальні рекомендації у висновку, який буде додатком до нашого рішення, розраховуючи, що колеги з НАЗК, можливо, цього разу дослухаються», – додав Петренко.

24 листопада в Міністерстві юстиції повідомили, що відмовили в реєстрації напрацьованого НАЗК порядку перевірки електронної декларації через недоліки в ньому.

Раніше в Національному агентстві з питань запобігання корупції звинуватили Мін’юст у блокуванні початку перевірки електронних декларацій чиновників.

XS
SM
MD
LG