Доступність посилання

ТОП новини

В Алеппо відновилася евакуація


Десятки автобусів, які вивозять евакуйованих з останнього оплоту сирійських повстанців в Алеппо і з двох сіл, оточених повстанцями, 19 грудня переїхали на захід міста.

Як повідомляють представники ООН і спостерігачів за ходом бойових дій в Сирії, у десятках автобусів вивезли тисячі людей.

Тим часом, сотні цивільних із шиїтських сіл Фоуа і Кефрая на північному заході Сирії прибули до контрольованого урядом Алеппо, повідомляють спостерігачі і державне телебачення.

Евакуація цивільних із сіл була умовою для вивезення людей, що залишалися в контрольованій повстанцями частині Алеппо.

Евакуація мирного населення і повстанців, які склали зброю, розпочалася 15 грудня після відновлення контролю сирійських урядових сил над Алеппо. Відтоді евакуація кілька разів зривалася. Конфліктуючі сторони звинувачують одна одну в порушенні домовленостей. За різними даними, від 15 до 40 тисяч жителів міста чекають евакуації.

Рада Безпеки ООН 19 грудня готується провести голосування за пропозицією направити спостерігачів ООН в Алеппо, щоб стежити за евакуацію з оточених районів.

Москва, яка підтримує президента Башара Асада у понад 5-річній громадянській війні в Сирії і раніше виступала проти таких рішень, пообіцяла підтримати розроблену Францією резолюцію.

XS
SM
MD
LG