Доступність посилання

ТОП новини

«Опора»: голосування на місцевих виборах 18 грудня пройшло з незначними порушеннями


У громадянській мережі «Опора» заявляють, що під час місцевих виборів у 144 об’єднаних територіальних громадах голосування відбулося в безконфліктній атмосфері з незначними порушеннями, які не мали спланованого характеру.

Як повідомила координатор виборчих та парламентських програм громадянської мережі «Опора» Ольга Айвазовська, в день голосування спостерігачі зафіксували 136 інцидентів, які мали ознаки порушення закону, зокрема, порушення процедури голосування, перешкоджання роботі спостерігачів, фальсифікація виборчих документів і присутність сторонніх осіб на виборчих ділянках.

«Нашими представниками було задокументовано ці факти зловживань та правопорушень, складено 22 акти та підготовлено 5 скарг», – повідомляє Айвазовська.

За її словами, найбільшу кількість порушень під час виборчого процесу зафіксували у Житомирській, Дніпропетровській, Сумській та Запорізькій областях.

Айвазовська також повідомила про факт недопуску спостерігачів «Опори» невідомою фізичною особою на засіданні ДВК №460961 у селі Пасіки-Зубрицькі на Львівщині.

18 грудня в Україні відбулося голосування на перших місцевих виборах у 144 об’єднаних територіальних громадах, обирали 76 сільських голів, 46 селищних голів, 21 міського голову, одного старосту, а також відповідні місцеві ради.

XS
SM
MD
LG