Доступність посилання

ТОП новини

Єжеля заочно судитимуть, обвинувальний акт уже передали до суду – Луценко


Михайло Єжель
Михайло Єжель

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що обвинувальний акт щодо колишнього міністра оборони України Михайла Єжеля направлено в суд.

Як повідомив Луценко на своїй сторінці в Facebook, у Солом’янському райсуді Києва до Єжеля застосують процедуру заочного засудження.​

Наприкінці вересня Головна військова прокуратура завершила спеціальне досудове розслідування справи Єжеля, якого підозрюють у зловживанні службовими обов’язками та заподіянні державі збитків на суму майже 43 мільйони гривень.

У прокуратурі повідомляли, що екс-міністра оголосили в державний розшук, він підозрюється в тому, що, зловживаючи службовим становищем, умисно, в інтересах третіх осіб упродовж 2011–2012 років видав чотири окремі доручення, за якими оплата комунальних послуг, спожитих суб’єктами господарювання, була здійснена за рахунок бюджетних коштів без подальшої компенсації (суб’єкти підприємницької діяльності брали участь у наданні послуги харчування особового складу Збройних сил України). За даними ГПУ, цими діями завдано матеріальні збитки державі на загальну суму близько 43 мільйонів гривень.

Єжель оголошений у розшук. За даними української прокуратури, колишній міністр перебуває на території Білорусі.

До травня 2015 року Михайло Єжель був послом України у Білорусі.

XS
SM
MD
LG