Доступність посилання

ТОП новини

Уряд затвердив новий порядок призначення і виплати стипендій


Кабінет міністрів України затвердив новий порядок призначення та виплати стипендій, що передбачає можливість отримання академічної стипендії 40–45 відсотками студентів вищих навчальних закладів. Про це йдеться в повідомленні на сайті уряду.

«Постановою Кабінету міністрів від 28 грудня 2016 року номер 1050 встановлено, що академічні стипендії призначаються згідно з рейтингом успішності, який складається на підставі навчальних досягнень студента протягом останнього навчального семестру на кожному факультеті, курсі, спеціальності. При цьому складова успішності у рейтингу складає не менше ніж 90 відсотків від рейтингового бала. Процедура визначення рейтингових балів визначається навчальним закладом», – інформують у Кабміні.

«Перед початком підведення підсумків кожного семестрового контролю вчена (педагогічна) рада відповідного навчального закладу з урахуванням видатків на стипендіальне забезпечення, затверджених навчальним закладом у встановленому порядку, визначає однаковий для всіх факультетів (відділень), курсів та спеціальностей (напрямів підготовки) ліміт стипендіатів, яким буде призначатися академічна стипендія за результатами такого семестрового контролю», – мовиться у постанові. У документі уточнюють, що йдеться про 40–45 відсотків студентів.

Крім того, очікується, що стипендії студентів, які посядуть найвищі рейтингові позиції, зростуть на 45 відсотків.

За даними уряду, у державному бюджеті на 2017 рік фонд стипендій збільшено на понад півмільярда гривень – до майже 6 мільярдів гривень.

XS
SM
MD
LG