Доступність посилання

ТОП новини

Туск закликав Росію вплинути на бойовиків на сході України


Президент Європейської ради Дональд Туск заявляє, що бойові дії на сході України повинні бути негайно припинені
Президент Європейської ради Дональд Туск заявляє, що бойові дії на сході України повинні бути негайно припинені

Президент Європейської ради Дональд Туск закликає Росію використовувати свій вплив на бойовиків на сході України, щоб припинити бойові дії, які призвели до численних жертв і погіршили гуманітарну ситуацію.

«Нам знову нагадали про збереження проблеми, яку породжує агресія з боку Росії на сході України. Бойові дії повинні бути негайно припинені. Угоди про припинення вогню необхідно дотримуватися», – заявив Туск 2 лютого.

Україна повідомила, що двоє військовослужбовців загинули, 10 були поранені на сході країни за останню добу. Важкі бої між урядовими військами і підтримуваними Росією сепаратистами йдуть вже п’ятий день. Українські представники повідомляли про загибель восьми військовослужбовців за останні кілька днів, це найбільші втрати за останні тижні.

Повідомляють також про втрати серед цивільних і бойовиків.

Сторони покладають провину один на одного за спалах боїв навколо Авдіївки, яку контролює влада України. Обстріли залишили багатьох людей без електрики, водопостачання і опалення при дуже низьких температурах. 2- лютого, водопостачання та опалення в Авдіївці було частково відновлене.

XS
SM
MD
LG