Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Фонд Навального опублікував розслідування про «корупційні схеми» Медведєва


У Росії Фонд боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального опублікував розслідування про нерухомість глави уряду Росії Дмитра Медведєва, яку, як стверджується в публікації, придбали незаконним шляхом.

За даними ФБК, садибу на «Рубльовці» (частині Підмосков’я з численними «елітними» маєтками – ред.) вартістю близько 5 мільярдів рублів (нині це близько 2 мільярдів 300 мільйонів гривень) структурам, пов’язаним із Медведєвим, подарував російський олігарх Алішер Усманов. У ФБК цей «подарунок» назвали «хабарем».

Крім цього, як стверджують активісти, з Медведєвим пов’язана ще одна садиба на Рубльово-Успенському шосе під Москвою, а також резиденція в Курській області, будинок у Санкт-Петербурзі, дві ділянки біля моря в Краснодарському краї, будинок біля чорноморського курорту Сочі, виноградники під Анапою, теж приморським містом у Краснодарському краї, і в Італії і садиба в Івановській області, про яку соратники Навального заявляли ще минулого року.

Дмитро Медведєв
Дмитро Медведєв

У розслідуванні ФБК також повідомляється про дві яхти, які оформлені на близьку до Медведєва структуру. У Навального заявляють, що обсяг коштів фондів і компаній, які контролює глава уряду, складає щонайменше 70 мільярдів рублів (нині понад 32 мільярди 200 мільйонів гривень). Більшість коштів, за даними ФБК, виводиться на офшорні рахунки.

Медведєв наразі не коментував цих даних активістів.

У вересні минулого року російський опозиціонер Олексій Навальний оприлюднив розслідування, в якому стверджується, що Медведєву належить резиденція в Івановській області Росії площею 80 гектарів і вартістю близько 30 мільярдів рублів (нині близько 13 мільярдів 800 мільйонів гривень). У придбанні садиби опозиціонер знайшов ознаки корупції. У Кремлі тоді заявили, що глава російського уряду регулярно зупиняється на тій ділянці, але не є її власником і не живе на ній.

XS
SM
MD
LG