Доступність посилання

ТОП новини

Відповідальність за напад у Чечні в Росії взяло угруповання «Ісламська держава»


Бійці Росгвардії на навчаннях із розгону заворушень, архівне фото
Бійці Росгвардії на навчаннях із розгону заворушень, архівне фото

Екстремістське угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за напад на російських військових у Чечні на Північному Кавказі в Росії, що став одним із найкривавіших інцидентів у цьому регіоні за тривалий час.

Як повідомляє американська організація SITE Intelligence Group, що відстежує діяльність екстремістів у всьому світі, кавказький відділок угруповання «Ісламська держава» заявив, що саме він здійснив цей напад.

У ніч на п’ятницю внаслідок нападу на військову частину Національної гвардії Росії, відомої також як Росгвардія (створеної з колишніх внутрішніх військ МВС і загонів спецпризначення поліції), в Чечні загинули шестеро військовослужбовців, іще троє були поранені. Також були вбиті шестеро з восьми нападників, двоє втекли.

Голова Чечні Рамзан Кадиров припустив, що метою нападу було захопити зброю. Він заявив, що троє з убитих нападників були родом із Чечні, ще троє – з Ростовської і Волгоградської областей Росії.

Президент Росії Володимир Путін назвав напад «важкою подією».

Після силового придушення російськими військами руху в Чечні за незалежність і запровадження там російської прокремлівської влади в цьому регіоні й загалом на Північному Кавказі далі діють групи радикальних ісламських екстремістів, що пов’язують себе з угрупованням «Ісламська держава». Час від часу вони чинять напади на російських силовиків.

XS
SM
MD
LG