Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ ініціює відмову від російських ліків – Супрун


Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун хоче впровадити санкції для російських виробників медпрепаратів
Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун хоче впровадити санкції для російських виробників медпрепаратів

Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун заявила про намір зупинити поставки на українські ринки медичних препаратів із Росії. Про це чиновниця написала у Facebook.

«МОЗ заохочує українських та іноземних виробників виводити на ринок якісні замінники для препаратів російського виробництва. Подвійних стандартів бути не повинно: країна, що розв’язала війну проти українського народу, не має права заробляти на нашому лікуванні», – зазначила Супрун.

Згідно із оприлюдненим нею текстом звернення МОЗ до уряду, питання щодо постачання ліків із Росії розглядалось у 2015 році. Тоді в Україні було зареєстровано 229 лікарських засобів, вироблених у Росії, із них 103 не мають зареєстрованих аналогів українського або закордонного виробництва. Між тим, йдеться у документі, тільки 8 із них входять до затверджених міністерством протоколів лікування.

Окрім того, згідно зі зверненням МОЗ, у 2015-му в Україну ввозили 26 різновидів російських вакцин, 15 із яких не мають зареєстрованих аналогів, однак тільки 4 входять до затверджених протоколів лікування.

XS
SM
MD
LG