Доступність посилання

ТОП новини

У Росії військова техніка передислоковується поблизу кордону з КНДР – місцеві ЗМІ


Військова техніка на вантажівці, ілюстративне фото
Військова техніка на вантажівці, ілюстративне фото

У Росії відбувається передислокація важкої військової техніки в бік кордону з Північною Кореєю на тлі побоювань щодо ймовірного збройного загострення між КНДР і США, повідомляють місцеві засоби інформації на Далекому Сході.

За цими повідомленнями, жителі прикордонних районів стали свідками великих військових конвоїв, які пересуваються поїздами і автошляхами. Сайт DVHab.ru пише, що місцеві жителі побоюються ймовірного радіоактивного зараження в разі застосування ядерної бомби.

Офіційний представник російського міністерства оборони назвав ці пересування техніки частиною «звичайних» військових навчань.

І США, і КНДР попередила про можливість превентивних ударів. Лідери Північної Кореї останнім часом наголошують, що можуть застосувати ядерну зброю.

Рада безпеки ООН 20 квітня різко засудила Північну Корею за останні випробування балістичних ракет, наголосивши на можливості запровадження нових санкцій проти Пхеньяна через «надзвичайно дестабілізуючу поведінку». В одноголосно ухваленій заяві Ради безпеки міститься вимога «не проводити подальших ядерних випробувань», оскільки це надзвичайно посилює напруження у регіоні і поза його межами.

В ООН наголошують на можливості запровадження подальших важливих заходів, зокрема санкцій, для зупинення ракетних випробувань Північної Кореї. Проект заяви, розроблений США, був узгоджений після наполягань Росії додати одну фразу.

28 квітня Рада безпеки проведе спеціальне засідання, присвячене північнокорейській ядерній програмі. Воно пройде під головуванням держсекретаря США Рекса Тіллерсона, зі звітом виступить генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш. На засідання запрошені міністри закордонних справ країн-членів Ради безпеки ООН.

XS
SM
MD
LG