Доступність посилання

ТОП новини

Суд відмовив сину Царьова у позові на виселення родин переселенців із його будинку


Олег Царьов
Олег Царьов

На Дніпропетровщині суд відмовився задовольнити позов сина колишнього народного депутата України від Партії регіонів Олега Царьова Максима Царьова до переселенців із Донбасу щодо незаконності використання ним майна Царьових – будинку в селищі Старі Кодаки під Дніпром. Відповідне рішення 24 квітня ухвалив Дніпровський районний суд.

Як повідомив Радіо Свобода представник дніпровського Автомайдану, громадський активіст Тарас Здреник, таким чином родини переселенців, які мешкали в домоволодінні Царьова, зможуть і надалі безперешкодно там жити.

«По-перше, позов Царьова стосувався одного з переселенців Володимира Моїсеєва, який наразі вже не проживає в будинку Царьова, він виселився і живе в іншому місці. По-друге, ні сам позивач, ні його представники в суд жодного разу не з’явились», – сказав Тарас Здреник, коментуючи мотивацію рішення суду.

За інформацією громадського активіста, наразі в будинку Царьова мешкає шість переселенців. Після вирішення проблем з опаленням туди найближчим часом підселять нових мешканців – людей, які переїхали до Дніпра із зони бойових дій на сході України і не мають де жити.

Сторона позивача на судове засідання 24 квітня не з’явилась. Із Максимом Царьовим також не вдалося зв’язатися телефоном – за номером, який він вказав у своїй позовній заяві до суду.

У січні 2015 року стало відомо, що син колишнього народного депутата України від Партії регіонів Олега Царьова Максим Царьов через суд намагається виселити з будинку Царьових у селищі Старі Кодаки під Дніпром кілька родин переселенців з Донбасу.

За даними активістів дніпровського Автомайдану, на той момент у будинку мешкали більше двох десятків вимушених переселенців з Донбасу, зокрема діти. Активісти, які допомогли їм туди поселитись, заявляли, що тим просто ніде жити і що переселенці в будинку – «це гарантія того, що він залишиться недоторканим».

2014 року в Україні проти екс-депутата Царьова порушили кримінальні провадження через заклики до змін державного устрою й кордонів України, а проти його фірм на Дніпропетровщині – через несплату орендної плати за землю, забруднення довкілля та інші порушення.

XS
SM
MD
LG