Доступність посилання

ТОП новини

САП подала апеляцію у справі Мартиненка


Микола Мартиненко в суді
Микола Мартиненко в суді

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала до Апеляційного суду Києва скаргу щодо обрання запобіжного заходу екс-депутатові від «Народного фронту» Миколі Мартиненку, повідомляється на Facebook-сторінці відомства.

САП вимагає скасування цього судового рішення та обрання підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 діб з альтернативою внесення застави 300 мільйонів гривень, йдеться у повідомленні.

22 квітня суд відпустив Миколу Мартиненка на поруки 18 депутатів Верховної Ради, міністра молоді та спорту Ігоря Жданова й заступника голови Центральної виборчої комісії Андрія Магери.

За день до цього про готовність виступити поручителем Мартиненка заявили, крім Жданова, також міністр інфраструктури Володимир Омелян та міністр освіти та науки Лілія Гриневич, які прибули до суду.

Мартиненко є одним із підозрюваних у справі про розтрату коштів державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

За версією слідства, «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» уклав контракт із компанією-посередником, підконтрольною Мартиненку, на постачання уранового концентрату за завищеними цінами. Внаслідок таких дій у 2014-2016 роках держпідприємство зазнало збитків обсягом понад 17 мільйонів доларів.

Сам Мартиненко відкидає звинувачення і називає їх політично мотивованими.

XS
SM
MD
LG