Доступність посилання

ТОП новини

У Dragon capital підтвердили купівлю програмного забезпечення, визнаного експертами пізніше шпигунським – заява


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Обшук Службою безпеки України офісу інвестиційної компанії Dragon capital стосувався програмного забезпечення, яким та мала намір контролювати робочий час своїх співробітників, заявили представники підприємства на своїй сторінці у Facebook.

«Як з’ясувалось, програмне забезпечення, що офіційно придбане СП ТОВ «Драгон капітал» у 2015 році в української компанії ТОВ «Стахановець ПРО» (правовласник ПО) та планувалось до використання як система контролю робочого часу працівників СП ТОВ «Драгон капітал», було у 2016 році визнано «спеціальним технічним засобом негласного отримання інформації» на підставі експертного висновку, зробленого в рамках кримінального провадження», – йдеться у повідомленні.

За інформацією Dragon capital, СБУ планувала вилучити з офісу всю комп’ютерну техніку, однак після реакції, зокрема, з боку прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, не стала цього робити, тож підприємство працює у штатному режимі.

Служба безпеки України заявила 26 квітня, що викрила керівництво восьми компаній на продажі й використанні забороненого шпигунського програмного забезпечення виробництва Росії з прихованими функціями негласного доступу, у тому числі до інформації з обмеженим доступом.

У спецслужбі заявляють, що від 2014 року в період збройної агресії проти України спеціальні й розвідувальні органи Росії використовують комп’ютерні програми і спеціальні технічні засоби для негласного отримання розвідувальної інформації. Негласно отримана при цьому інформація використовується на шкоду суверенності, територіальної цілісності, недоторканності, обороноздатності, державній економічній та інформаційній безпеці України, додали в СБУ.

Назв компаній у СБУ не наводили. Проте раніше стало відомо про обшуки і ймовірне вилучення техніки в одній із найбільших інвесткомпаній України Dragon Capital.

XS
SM
MD
LG