Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст не знайшов філій «небажаної» «Відкритої Росії» у цій країні


Міністерство юстиції Росії не знайшло на території цієї країни філій визнаних «небажаними організаціями» «Відкритої Росії» та «Інституту сучасної Росії», зареєстрованих у Великій Британії і США, повідомляє «Интерфакс» з посиланням на прес-службу російського Мін’юсту.

Про визнання цих організацій «небажаними» 26 квітня заявили у Генеральній прокуратурі Росії. 27 квітня Мін’юст вніс їх до відповідного переліку.

У Генпрокуратурі Росії вважають, що їхня діяльність нібито спрямована на «дестабілізацію внутрішньополітичної ситуації» у країні і «дискредитацію результатів виборів».

У четвер в офісі однойменного руху «Відкрита Росія» у Москві пройшли обшуки. Силовики вилучили техніку і листівки.

У Кірові поліція арештувала весь тираж бланків звернень до президента Росії Володимира Путіна, випущений перед акцією «Набрид». Співробітники російської поліції також намагалися провести обшук в офісі руху у Казані.

29 квітня рух «Відкрита Росія» планує провести у кількох містах країни акції протесту під назвою «Набрид». Активісти хочуть закликати президента Володимира Путіна відмовитися від участі у виборах 2018 року. Влада Москви не погодила акцію, поліція закликала громадян відмовитися від участі у ній.

XS
SM
MD
LG