Доступність посилання

ТОП новини

Поліція перевіряє повідомлення про замінування Будинку профспілок в Одесі


Співробітники поліції перевіряють інформацію про замінування Будинку профспілок, Одеса, 2 травня 2017 року
Співробітники поліції перевіряють інформацію про замінування Будинку профспілок, Одеса, 2 травня 2017 року

Управління поліції в Одеській області заявляє, що перевіряє повідомлення про замінування Будинку профспілок в Одесі, де вшановують пам’ять жертв подій 2 травня 2014 року.

За повідомленням, інформація від невідомого надійшла о 12:45. На місце події виїхали слідчо-оперативна група поліції, вибухотехніки і співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, правоохоронці попросили людей залишити Куликове поле, дехто йшов, проте декілька сотень людей залишалися там.

За даними кореспондента, через приблизно півгодини після оголошення про ймовірне замінування прохід на Куликове поле відкрили, перевірка завершилася.

Водночас у поліції не повідомляють, чи знайшли якийсь підозрілий предмет.

2 травня в Одесі посилені заходи безпеки, вулиці міста патрулюють три тисячі правоохоронців.

На входах до Куликового поля, де відбуваються жалобні заходи, встановлені металошукачі.

Раніше сьогодні у МВС також повідомили, що поліцейські в Одесі перевіряють два повідомлення про замінування Національного університету імені Мечникова й Одеського Національного політехнічного університету.

2 травня 2014 року на марш футбольних фанатів і проукраїнських сил у центрі Одеси напали проросійські активісти з вогнепальною зброєю. Були вбиті шість людей-учасників маршу. Згодом проукраїнські демонстранти зібралися вже на нову демонстрацію і рушили на площу Куликове поле, де був розташований наметовий табір проросійських активістів.

Проросійські активісти й їхні прихильники сховалися в будівлі Будинку профспілок. Обидві сторони кидали одна в одну пляшки з займистою рідиною. Внаслідок пожежі, що виникла в будинку, при спробах вистрибнути з нього і внаслідок застосування проросійськими активістами вогнепальної зброї там загинули ще 42 людини з обох сторін конфлікту. Також у перебігу протистоянь того дня було поранено близько 200 людей.

XS
SM
MD
LG