Доступність посилання

ТОП новини

Пакистан: троє бойовиків загинули в перестрілках на кордоні з Афганістаном


Пакистанські військові повідомили, що відбили 2 травня напад бойовиків на два пости на кордоні з Афганістаном, в результаті чого загинуло троє бойовиків.

Повідомляється, що бойовики атакували пакистанські прикордонні пости в регіоні Південний Вазиристан. Військові вбили трьох нападників і поранили ще кількох в «інтенсивних перестрілках», йдеться в повідомленні.

Екстремістський рух «Талібан» взяв на себе відповідальність за атаку, заявивши про помсту, за, як вони підозрюють, атаку США, скеровану проти них в сусідньому районі Північний Вазиристан.

У заяві бойовиків, надісланій електронною поштою, йдеться що в атаці взяли участь 120 представників «Талібану», які провели годинну перестрілку.

Афганістан звинувачує Пакистан у наданні притулку для афганських талібів і мережі «Хаккані» на своїй території, в той час як Пакистан звинувачує Афганістан у прикритті пакистанських талібів.

У лютому пакистанські військові закрили прикордонні переходи з Афганістаном після того, як бойовик-смертник, ймовірно, з групи афганських бойовиків, підірвався в суфійському храмі в Пакистані, в результаті чого загинуло близько 90 людей.

У березні прем’єр-міністр Наваз Шаріф доручив відновити прикордонні переходи після переговорів між представниками сил безпеки Пакистану і Афганістану в Лондоні.

XS
SM
MD
LG