Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс розгляд апеляції на відмову в арешті Мартиненка


Микола Мартиненко на засіданні Солом’янського райсуду Києва, 21 квітня 2017 року
Микола Мартиненко на засіданні Солом’янського райсуду Києва, 21 квітня 2017 року

Апеляційний суд Києва переніс на 12 травня розгляд скарги Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на рішення Солом’янського райсуду, що відпустив колишнього депутата Верховної Ради Миколу Мартиненка на поруки низки народних депутатів і міністрів.

Відповідне рішення суд ухвалив на засіданні 3 травня.

Перенесення пов’язане з тим, що матеріали кримінального провадження щодо Мартиненка не надійшли в суд.

На 13:00 в Апеляційному суді призначене слухання справи щодо скарги на відмову в арешті іншого затриманого у цій же справі, першого заступника голови правління «Нафтогазу» Сергія Переломи.

20 квітня детективи НАБУ і прокурори САП затримали колишнього депутата Верховної Ради Миколу Мартиненка і першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України», колишнього голову спостережної ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому. Їх підозрюють за статтями «створення злочинної організації» і «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» у рамках справи про розтрату коштів державного підприємства «СхідГЗК». Обидва заперечують свою провину.

Перелома також є обвинувачуваним у справі про коштів Одеського припортового заводу. У цій справі він перебуває під домашнім арештом у нічний час.

XS
SM
MD
LG