Доступність посилання

ТОП новини

«Київгаз» відімкнув газопостачання 40 котельням у Києві за борги – заява


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У «Київенерго» повідомили про припинення постачання газу до 40 столичних котелень, які забезпечували гарячою водою 225 об’єктів, зокрема, 189 житлових будинків, 11 шкільних і дошкільних заходів і 2 лікувальні заклади.

За даними підприємства, причиною відімкнення є заборгованість «Київенерго» перед «Київгазом» за послуги транспортування газу, яка станом на 1 травня становила 199,2 мільйони гривень.

«Основною причиною зростання боргів за газ є збільшення заборгованості споживачів за теплову енергію, послуги централізованого опалення й гарячого водопостачання. Станом на 1 квітня борг столиці за теплоенергію становив майже 5 мільярдів гривень. Частка боргу держави перевищила 1,4 мільярда гривень, з них 1,2 мільярда – це некомпенсовані пільги й субсидії в теплопостачанні», – йдеться у повідомленні на сайті «Київенерго».

1 травня стартувала оновлена програма нарахування субсидій. Відтепер, зокрема, на субсидії можуть претендувати люди, що живуть у садових будинках, а соціальна норма для непрацездатних людей зросте.

XS
SM
MD
LG