Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: через події 9 травня в Дніпрі затримані 12 «тітушок»


У Дніпрі сталась штовханина під час святкування 9 травня
У Дніпрі сталась штовханина під час святкування 9 травня

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив у Facebook, що у райвідділі у Дніпрі станом на десяту ранку перебували 12 осіб, затриманих за статтею Кримінального кодексу про масові заворушення.

За його інформацією, одному із затриманих вручили підозру, а іншим «вручать протягом 72 годин».

Раніше 10 травня Юрій Луценко говорив про 8 затриманих, але міський голова Дніпра Борис Філатов раніше заявив, що співробітники поліції відпустили сім із восьми молодиків.

9 травня начальник Дніпровського відділу поліції Андрій Бідило повідомив, що керівник головного управління поліції в області призначив проведення службового розслідування дій поліції під час проведення масових заходів у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Міністр внутрішніх справ Україи Арсен Аваков оголосив про звільнення керівників поліції в Дніпрі та області через дії силовиків 9 травня.

У вівторок у Дніпрі сталися сутички під час святкування 9 травня біля пам’ятника Вічної слави. Конфлікт спалахнув на підході до пам’ятника, під час проходження колони, організованої партією «Опозиційний блок», після того, як демобілізовані бійці АТО зажадали від організаторів ходи відмовитись від використання партійної символіки.

XS
SM
MD
LG