Доступність посилання

ТОП новини

Уряд виділив 199 мільйонів гривень на підвищення захисту складів боєприпасів 


Військові знищують боєприпаси, зібрані на території військової частини в Балаклії, архівне фото
Військові знищують боєприпаси, зібрані на території військової частини в Балаклії, архівне фото

Кабінет міністрів виділив 199 мільйонів гривень із резервного фонду держбюджету на заходи, спрямовані на підвищення рівня захисту 11 об’єктів зберігання боєзапасу Збройних сил.

Про це йдеться у розпорядженні 292-р, оприлюдненому на сайті уряду.

«На сьогодні, відповідно до проведених розрахунків щодо виконання заходів з підвищення живучості визначених арсеналів, баз, складів Збройних Сил України зберігання ракет і боєприпасів, мінімально-критична потреба в коштах на 2017 рік складає 235,2 мільйонів грн. З них додаткова потреба в коштах, яка не забезпечена фінансовим ресурсом в межах затверджених видатків на 2017 рік, складає 199 мільйонів гривень», – йдеться у поясненні до документу.

Для приведення в належний стан усіх баз зберігання боєприпасів в Україні необхідно близько 5 мільярдів гривень, заявив 5 травня у Харкові міністр оборони України Степан Полторак.

У ніч на 23 березня на складах артилерійських боєприпасів на околиці Балаклії Харківської області спалахнула пожежа й почали вибухати боєприпаси. З околиць складів радіусом у 10 кілометрів евакуйовували майже 20 тисяч людей. Пожежу згодом ліквідували. Як головну причину виникнення ситуації розглядають диверсію, хоча не виключають і версії службового недбальства.

XS
SM
MD
LG