Доступність посилання

ТОП новини

Трамп заявив Лаврову про відповідальність Росії щодо Мінських домовленостей


Дональд Трамп (Л) і Сергій Лавров під час зустрічі у Білому домі, Вашингтон, 10 травня 2017 року
Дональд Трамп (Л) і Сергій Лавров під час зустрічі у Білому домі, Вашингтон, 10 травня 2017 року

Президент США Дональд Трамп під час зустрічі з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим порушив питання щодо ситуації в Україні, повідомляють у Білому домі.

За інформацією американської сторони, Трамп підтвердив зобов’язання своєї адміністрації щодо вирішення конфлікту в Україні і наголосив на відповідальності Росії щодо повного виконання Мінських домовленостей.

Сергій Лавров у середу зустрічався також з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном. У Державному департаменті повідомили, що Тіллерсон під час переговорів з Лавровим заявив, що санкції проти Москви діятимуть допоки вона не відмовиться від дій, що їх спровокували. За повідомленням, Тіллерсон також відзначив необхідність прогресу у реалізації Мінських домовленостей щодо України.

Сергій Лавров під час прес-конференції у посольстві Росії у Вашингтоні заявив, натомість, що під час зустрічей з лідерами США питання санкцій проти Росії не обговорювалося.

Російський міністр прибув до США за кілька годин після того, як Трамп звільнив директора ФБР Джеймса Комі, що вів розслідування можливого втручання Росії у президентську кампанію у США.

Сергій Лавров є найбільш високопоставленим російським чиновником, який мав зустріч із Трампом від часу його вступу на посаду в січні цього року.

Під час передвиборної кампанії Трамп обіцяв поліпшення відносин з Росією, але від часу вступу на посаду змінив риторику на більш традиційну для республіканців. Нині Трамп заявляє про підтримку зусиль НАТО з протидії військовій могутності та агресії Росії в Європі, від країн Балтії до України та Грузії.

Лавров прибув до Вашингтона вперше від 2013 року. Він привіз російський план припинення насильства у Сирії, після того, як цю угоду минулого тижня підтримали Іран і Туреччина.

XS
SM
MD
LG