Доступність посилання

ТОП новини

Трамп назвав зустріч з Лавровим «дуже доброю»


Дональд Трамп (Л) і Сергій Лавров під час зустрічі у Білому домі, Вашингтон, 10 травня 2017 року
Дональд Трамп (Л) і Сергій Лавров під час зустрічі у Білому домі, Вашингтон, 10 травня 2017 року

Президент США Дональд Трамп після переговорів з головою МЗC Росії Сергієм Лавровим назвав зустріч «дуже доброю», зазначивши, що вбивства в Сирії мусять припинитися – всі сторони працюють над цим.

Лавров, своєю чергою, заявив, що Трамп прагне «прагматичних» відносин з Москвою.

«Президент Трамп чітко підтвердив зацікавленість у побудові обопільно вигідних, прагматичних відносин», – зазначив голова російського зовнішньополітичного відомства.

Раніше в середу Лавров зустрівся з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном для обговорення ситуації щодо Сирії, України та інших питань.

Російський міністр прибув до США за кілька годин після того, як Трамп звільнив директора ФБР Джеймса Комі, що вів розслідування можливого втручання Росії у президентську кампанію у США.

Сергій Лавров є найбільш високопоставленим російським чиновником, який мав зустріч із Трампом від часу його вступу на посаду в січні цього року.

Під час передвиборної кампанії Трамп обіцяв поліпшення відносин з Росією, але від часу вступу на посаду змінив риторику на більш традиційну для республіканців. Нині Трамп заявляє про підтримку зусиль НАТО з протидії військовій могутності та агресії Росії в Європі, від країн Балтії до України та Грузії.

Попри розбіжності щодо Сирії, вона залишається тією проблемою, щодо якої Росія і чиновники адміністрації Трампа декларують можливість працювати разом для перемоги над «Ісламською державою» та іншими екстремістськими групами.

Лавров прибуває до Вашингтона вперше від 2013 року. Він везе російський план припинення насильства в Сирії, після того, як цю угоду минулого тижня підтримали Іран і Туреччина.

XS
SM
MD
LG