Доступність посилання

ТОП новини

Сирійська опозиція заявила про план штурмувати Ар-Ракку на початку літа


Командири «Сирійських демократичних сил» на імпровізованій прес-конференції в місті Табка, 12 травня 2017 року
Командири «Сирійських демократичних сил» на імпровізованій прес-конференції в місті Табка, 12 травня 2017 року

Командири повстанських «Сирійських демократичних сил», що протистоять і урядовим військам Сирії, і екстремістському угрупованню «Ісламська держава», заявили, що почнуть наступ із метою визволити від екстремістів місто Ар-Ракку на початку літа.

Один із них, Рожда Фелат, сказав, що наступ, найімовірніше, почнеться в червні.

Інший командир, Абдул-Кадер Хевделі, висловив сподівання, що тоді ж вдасться і ввійти в місто, яке нині бойовики-екстремісти мають собі за «столицю».

Він також додав, що вже найближчим часом очікує на надходження озброєнь зі США, які пообіцяв Вашингтон.

Вони виступили в місті Табка, що приблизно за півсотні кілометрів на захід від Ар-Ракки. Це місто, яке «Сирійські демократичні сили» визволили від екстремістів у четвер, було важливим пунктом постачання «столиці» бойовиків, що нині вже перебуває в напівоточенні опозиційних сил.

У «Сирійських демократичних силах» на півночі Сирії, що складаються з представників різних народів країни, провідну роль відіграють «Загони народної оборони» сирійських курдів. Саме цим загонам як найбільш боєздатним вирішили надати озброєння США для підтримки їхньої боротьби проти угруповання «Ісламська держава», зокрема для визволення Ар-Ракки. У Вашингтоні заявляли, що почнуть надавати цю зброю найближчим часом – попри різкі заперечення сусідньої Туреччини, яка називає загони сирійських курдів «терористичними».

XS
SM
MD
LG