Доступність посилання

ТОП новини

АТО: з початку доби втрат серед українських військових не було


У прес-центрі штабу антитерористичної операції проти спільних російсько-сепаратистських сил на частині сходу України повідомили, що з початку доби станом на 18-у годину втрат серед українських військових не було.

За цим повідомленням, обстріли позицій українських військ не припинялися, і з початку доби їх відбулося 20.

Ці обстріли сталися на всіх трьох оперативних напрямках, зокрема, й із застосуванням заборонених мінськими домовленостями мінометів калібру 120 міліметрів, повідомили військові.

«Підрозділи сил АТО повністю контролюють ситуацію в зоні своєї відповідальності та, в разі потреби, готові дати противникові гідну відсіч», – запевнили у прес-центрі штабу.

У сепаратистському збройному угрупованні «ДНР», підтримуваному Росією, заявили про обстріли українськими військами протягом дня й попередньої ночі окупованих міста Докучаєвська і західних околиць Донецька, а також сіл Пікузи, яке сепаратисти називають його колишньою назвою «Комінтернове», і Саханка на півдні Донецької області

За їхніми словами, в Докучаєвську внаслідок цих обстрілів були поранені два мирні мешканці, пошкоджено понад 20 будинків і було порушене газопостачання, так що майже 300 будинків залишилися без газу, і ще один мирний мешканець був поранений у Пікузах, також кілька будинків пошкоджені в Петровському районі окупованого Донецька і в селі Саханці.

Вони також заявили про 59 обстрілів їхніх позицій українськими військами за попередню добу, включно з частиною п’ятниці, внаслідок чого один бойовик був убитий і ще один поранений.

В аналогічному угрупованні «ЛНР», що, як і «ДНР», визнане в Україні терористичним, свої останні дані про шість обстрілів їхніх позицій за п’ятницю подавали ще вранці.

Про припинення вогню на лінії контакту домовлялися вже багато разів, та жодного разу цей режим не втримувався. При цьому сторони щоразу заперечують свою вину в порушеннях і звинувачують у провокаціях іншу сторону.

XS
SM
MD
LG