Доступність посилання

ТОП новини

Трамп: ЗМІ США не звернули уваги на візит голови МЗС України


Павло Клімкін (л) і Дональд Трамп (п) під час зустрічі в Овальному кабінеті Білого дому, Вашингтон, 10 травня 2017 року
Павло Клімкін (л) і Дональд Трамп (п) під час зустрічі в Овальному кабінеті Білого дому, Вашингтон, 10 травня 2017 року

Президент США Дональд Трамп у своєму протистоянні американським засобам інформації розкритикував їх за те, що вони, за його словами, не повідомляли про візит до нього міністра закордонних справ України.

В інтерв’ю консервативному телеканалові Fox News, що вийшло в ефір увечері в суботу за американським часом, Трамп, серед іншого, заявив: «Днями росіяни приїхали до мене – міністр закордонних справ, – а відразу після цього прибув і міністр закордонних справ України. Я говорив: «Гей, вам треба миритися, миріться!» – а вони (ЗМІ США – ред.) повідомили тільки про приїзд росіян… вони не говорили про Україну».

У середу, 10 травня, Дональд Трамп прийняв у Білому домі міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, а дещо пізніше того ж дня – і голову МЗС України Павла Клімкіна. Український міністр також мав зустріч із віце-президентом США Майком Пенсом, а російський – із державним секретарем Рексом Тіллерсоном. На зустрічах американських чільників із Лавровим йому, зокрема, нагадали про необхідність для Росії виконувати мінські домовленості і про збереження санкцій проти неї, доки Москва не усуне підстави для цих санкцій. А Клімкіну у Вашингтоні висловили підтримку України з боку США. Трамп, повідомивши у твітері про зустрічі з обома міністрами, додав: «Мирімося!»

Дональд Трамп має напружені відносини з багатьма засобами інформації у США, які висвітлюють зв’язки членів його команди з Росією та інші неприємні для президента США питання, і не оминає можливості критикувати їх, іноді досить різкими словами.

XS
SM
MD
LG