Доступність посилання

ТОП новини

Українські мобільні оператори заявляють про початок робіт з блокування російських сайтів


Українські мобільні оператори заявляють про початок робіт для блокування російських інтернет-ресурсів, які потрапили під оновлені санкції України.

«Телеком-оператори ПрАТ «Київстар», ТОВ «Лайфселл» та Vodafone Україна відсьогодні починають технічні заходи з обмеження надання послуг доступу до низки веб-сайтів, зокрема соціальних мереж «ВКонтакте», «Однокласники», усіх сервісів Yandex та Mail.ru, відповідно до технічних можливостей», – мовиться у повідомленні компанії «Vodafone Україна».

Президент України Петро Порошенко 15 травня підписав указ про запровадження оновлених санкцій щодо фізичних та юридичних осіб із Росії у зв’язку з агресією Росії проти України і підтримки нею сепаратизму на українських територіях. До розширеного порівняно з попередніми переліку підсанкційних (нині в ньому понад 450 компаній і понад 1200 осіб) потрапили, зокрема, деякі російські інтернет-сервіси і соціальні мережі, такі, як «Яндекс», «Мейл.ру», «ВКонтакте» чи «Однокласники».

Це рішення викликало суперечливу реакцію. Зокрема, міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch вважає, що слід скасувати заборону, а також вжити заходів щодо захисту свободи слова й інформації в Україні. Натомість у НАТО погодилися з позицією Києва, що блокування російських інтернет-ресурсів в Україні є питанням безпеки, а не свободи слова.

XS
SM
MD
LG