Доступність посилання

ТОП новини

Reuters: радники Трампа не менше ніж 18 разів контактували з росіянами


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Радники президента США Дональда Трампа за сім місяців виборчої кампанії 2016 року щонайменше 18 разів контактували з російськими посадовцями й іншими особами зі зв’язками в Кремлі, повідомляє новинна агенція Reuters.

Цитуючи нинішніх і колишніх посадовців США, не називаючи їхніх імен, агенція повідомляє, що йдеться про телефонні дзвінки і електронні листи, які розглядають у рамках розслідування передбачуваних зв'язків команди президента США Дональда Трампа з російськими чиновниками.

Шість із цих раніше не оприлюднюваних контактів стосуються телефонних зв’язків між російським послом Сергієм Кисляком і радниками Трампа, зокрема і радником із питань національної безпеки Майклом Флінном.

Окремі розслідування щодо цього проводять ФБР і Конгрес США.

Міністерство юстиції США 17 травня призначило колишнього директора ФБР Роберта Мюллера спеціальним радником із розслідування імовірних зв’язків між Росією і представниками виборчої кампанії президента Дональда Трампа в 2016 році.

Спеціальний радник вважається незалежним, оскільки має право проводити розслідування зі співробітниками на його власний вибір і без будь-яких вимог щодо консультацій або інформування міністерства юстиції і Білого дому про хід розслідування.

Критики адміністрації Трампа вважають, що Білий дім міг намагатися впливати на здійснюване міністерством юстиції розслідування, яке ФБР розпочала торік. Ці побоювання посилилися у травні, коли президент Трамп звільнив директор ФБР Джеймса Комі.

Наступні питання виникли 16 травня, коли з’явилися повідомлення, нібито Трамп пропонував Комі закінчити розслідування зв’язків колишнього радника з національної безпеки Майкла Флінна з Росією.

XS
SM
MD
LG