Доступність посилання

ТОП новини

Звіт Луценка у Раді заплановано на 24 травня – голова фракції «Блок Порошенка»


Генпрокурор Юрій Луценко, за відставку якого збирають підписи у Верховній Раді
Генпрокурор Юрій Луценко, за відставку якого збирають підписи у Верховній Раді

До порядку денного поточного пленарного тижня Верховної Ради внесли звіт генерального прокурора України Юрія Луценка, якого запрошено до парламенту на 24 травня. Про це повідомив голова фракції «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов.

«До порядку денного поточного пленарного тижня внесені питання конституційного провадження та звіт генерального прокурора України Юрія Луценка. Звіт уряду Володимира Гройсмана вже проходить на засіданнях парламентських комітетів», – зазначив депутат, якого цитує прес-служба «Блоку Петра Порошенка».

«У середу ми побачимо у парламенті Юрія Луценка. Народні депутати будуть мати можливість не тільки ознайомитися з його виступом, а й задати свої запитання», – додав Герасимов.

Народний депутат від фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв на своїй сторінці в Facebook оприлюднив прізвища народних депутатів, які підписалися під ініціативою висловити недовіру нинішньому Генпрокурору. За його словами, відставку генпрокурора Луценка нині підтримують 44 депутатів.

«Для того, щоб відставка Юрія Луценка вийшла силами Ради, потрібні підписи 150 парламентаріїв і голосування 226», – нагадав Соболєв.


У травні минулого року депутати підтримали подання президента України про призначення генпрокурором Юрія Луценка, який до цього очолював парламентську фракцію «Блок Петра Порошенка».

У день призначення Луценка Верховна Рада схвалила законопроект, яким внесли низку змін у законодавство про Генпрокуратуру (зміни щодо вимог до юридичної освіти і досвіду), тоді ж ці зміни були оприлюднені в офіційній пресі, набули чинності, депутати проголосували за кандидатуру Луценка, а президент України підписав указ про призначення у сесійній залі парламенту.

XS
SM
MD
LG