Доступність посилання

ТОП новини

У НАТО знову підтвердили визнання заборони російських соцмереж питанням безпеки України


У союзі НАТО знову підтвердили визнання заборони російських соціальних мереж та низки інтернет-сервісів питанням безпеки України, а не свободи слова.

Такого висновку Північноатлантичний союз дійшов на підставі аналізу цих рішень України, сказала директор Центру документації та інформації НАТО в Україні Барбора Маруонкова.

Важливим у боротьбі «з путінським режимом є високий дух громадян України», а громадянський опір – це найбільша сила в майбутній перемозі, зокрема в інформаційній сфері глобального світу, сказала представник НАТО на міжнародному форумі «Криза комунікацій: комунікаційно-контентна безпека в умовах гібридно-месіанських агресій путінської Росії» в Києві, як її цитує агентство «Інтерфакс-Україна».

Вона також запевнила в підтримці з боку Центру документації та інформації НАТО в Україні досліджень наукових діячів Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка з теоретичних розробок і практичного втілення комунікаційно-тематичної безпеки.

Таку саму думку в НАТО вже висловлювали майже тиждень тому, коли стало відомо, що президент України Петро Порошенко підписав указ про запровадження оновлених санкцій щодо фізичних і юридичних осіб із Росії та їхніх українських підрозділів, із окупованого Криму і окупованої частини українського Донбасу у зв’язку з агресією Росії проти України і підтримки нею сепаратизму на українських територіях. До розширеного порівняно з попередніми переліку підсанкційних – нині в ньому понад 450 компаній і понад 1200 осіб – потрапили, зокрема, деякі російські інтернет-сервіси і соціальні мережі, такі, як «Яндекс», «Мейл.ру», «ВКонтакте» чи «Однокласники», – чи низка російських засобів інформації та їхніх сайтів.

Тоді в коментарі російському агентству «ТАСС» у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі заявили, що погодилися з позицією Києва, що рішення блокувати в Україні російські інтернет-ресурси є питанням безпеки, а не свободи слова.

XS
SM
MD
LG