Доступність посилання

ТОП новини

У НАТО погодилися, що блокування російських інтернет-ресурсів в Україні є питанням безпеки, а не свободи слова


У Північноатлантичному союзі погодилися з позицією Києва, що рішення блокувати в Україні російські інтернет-ресурси є питанням безпеки, а не свободи слова, повідомили у прес-службі НАТО у Брюсселі російському агентству «ТАСС», яке звернулося по коментар.

«Українська влада чітко дала зрозуміти, що це рішення – це питання безпеки, а не свободи слова. НАТО співпрацює з Україною у зміцненні її реформ, включно з питаннями демократії, верховенства права і дотримання прав людини. Свобода засобів інформації є серед тем цього діалогу. Ми віримо у відданість України її міжнародним зобов’язанням і в чинну в Україні систему стримувань і противаг», – заявили в НАТО російському агентству.

У Росії офіційна Москва, а також компанії, що потрапили під нові санкції України, вже різко розкритикували їх, твердячи про «запровадження в Україні цензури», «наближення України до авторитарної держави» тощо. Це рішення викликало критику і серед українців, які звикли користуватися російськими соціальними мережами й інтернет-сервісами, що опинилися серед тих, що мають бути заблоковані в Україні.

Раніше у вівторок стало відомо, що президент України Петро Порошенко підписав у понеділок указ про запровадження оновлених санкцій щодо фізичних і юридичних осіб із Росії та їхніх українських підрозділів, із окупованого Криму і окупованої частини українського Донбасу у зв’язку з агресією Росії проти України і підтримки нею сепаратизму на українських територіях. До розширеного порівняно з попередніми переліку підсанкційних – нині в ньому понад 450 компаній і понад 1200 осіб – потрапили, зокрема, деякі російські інтернет-сервіси і соціальні мережі, такі, як «Яндекс», «Мейл.ру», «ВКонтакте» чи «Однокласники», – чи низка російських засобів інформації та їхніх сайтів.

XS
SM
MD
LG