Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: суд зобов’язав відкрити справу через побиття охоронця Яроша таксистами


У поліції Кам’янського Радіо Свобода повідомили, що поінформовані про рішення суду, однак постанова ще не надійшла до управління для виконання
У поліції Кам’янського Радіо Свобода повідомили, що поінформовані про рішення суду, однак постанова ще не надійшла до управління для виконання

Заводський районний суд Кам’янського задовольнив заяву адвоката охоронця народного депутата України Дмитра Яроша щодо відкриття кримінального провадження за фактом побиття його підзахисного, заявив 23 травня захисник Сергій Погосян.

За рішенням, суд зобов’язав поліцію Кам'янська внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Адвокат наполягає на тому, що його підзахисний Михайло Навроцький у ході інциденту був побитий групою таксистів і застосував вогнепальну зброю як самооборону.

«Тепер простежимо за швидкістю слідчих та прокурорів по врученню підозри та обранню запобіжного заходу таксисту», – зазначив адвокат.

Водночас у поліції Кам’янського Радіо Свобода повідомили, що поінформовані про рішення суду, однак постанова ще не надійшла до управління для виконання. Як тільки постанова надійде, буде ухвалюватись рішення, згідно з чинним законодавством, сказали в міській поліції.

14 травня у Кам'янському на Дніпропетровщині виник конфлікт зі стріляниною, одна людина була поранена. За даними поліції, конфлікт стався після того, як водій таксі не відповів своїм пасажирам українською мовою. Вогнепального поранення зазнав колега таксиста, який поспішав йому на допомогу, зараз цей чоловік у лікарні в тяжкому стані.

У поліції офіційно не підтвердили інформацію про те, що затриманим через інцидент є охоронець народного депутата Дмитра Яроша, однак помічник народного депутата Дмитра Яроша Ростислав Винар підтвердив Радіо Свобода, що людиною, яка вистрілила в таксиста, був охоронець Дмитра Яроша.

XS
SM
MD
LG