Доступність посилання

ТОП новини

До Ради надійшло подання на Бобова – регламентний комітет


За словами Павла Пинзеник, до профільного комітету подання наразі не надійшло
За словами Павла Пинзеник, до профільного комітету подання наразі не надійшло

До Верховної Ради України надійшло подання прокуратури на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від групи «Відродження» Геннадія Бобова, повідомив перший заступник голови регламентного комітету парламенту Павло Пинзеник.

«За моєю інформацією, у стінах парламенту з’явилося, зареєстроване, прийшло від Генеральної прокуратури», – відповів депутат на запитання журналістів, чи є у парламенті та регламентному комітеті подання на притягнення до кримінальної відповідальності Бобова. За його словами, до профільного комітету подання наразі не надійшло.

Пинзеник уточнив, що у поданні йдеться про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, а про застосування запобіжних заходів у вигляді затримання чи арешту не сказано. «Йдеться про кваліфікацію – ухилення від сплати податків», – додав депутат.

Генеральна прокуратура України 23 травня заявила, що направила до Верховної Ради подання про зняття депутатської недоторканності із народного депутата від депутатської групи «Відродження» Геннадія Бобова.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 19 травня повідомив, що подання підготували під час перевірки електронних декларацій. Того ж дня Геннадій Бобов назвав звинувачення Генпрокуратури щодо нього безпідставними.

У ГПУ також повідомили про підготовку схожих подань на ще двох депутатів: від фракції «Народний фронт» Євгена Дейдея і з фракції Радикальної партії Андрія Лозового.

У НАБУ повідомили про проведення розслідування у кримінальних провадженнях лише щодо двох народних депутатів, з яких Генпрокуратура просить зняти недоторканність – Євгена Дейдея і Андрія Лозового. Вони також відкинули звинувачення, а Лозовий заявив, що подав до суду на генпрокурора Юрія Луценка за поширення неправдивої інформації, яка завдає шкоди його діловій репутації.

XS
SM
MD
LG