Доступність посилання

ТОП новини

Черкаські депутати просять Київ вирішити питання «Черкасиобленерго»


У Черкасах страйкують працівники «Черкасиобленерго» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00

У Черкасах працівники «Черкасиобленерго» 23 травня оголосили безстроковий страйк

Депутати Черкаської міської й обласної рад підтримали звернення до керівництва країни щодо кризової ситуації на ПАТ «Черкасиобленерго», де працівникам майже п’ять місяців не виплачують заробітну плату. Відповідні рішення ухвалили 24 травня під час позачергових сесій.

Міські депутати звернулися до президента України, РНБО, Кабінету міністрів, Верховної Ради України, СБУ і НАБУ із проханням негайно втрутитися у ситуацію для усунення кризового стану підприємства.

Водночас обласні депутати підтримали звернення до Кабінету міністрів та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. За словами голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка, завтра в Києві під час засідання комісії НКРЕКП знову порушуватимуть питання щодо врегулювання ситуації на ПАТ «Черкасиобленерго».

Під час обох сесій під будівлями на рішення депутатів чекали працівники «Черкасиобленерго», які учора оголосили безстроковий страйк.

«Учора в Чорнобаївському районі гілка впала на лінію в десять тисяч вольт. Через страйк чорнобаївських енергетиків ніхто ремонтувати її не став і цей район був без світла. Авторитету «Черкасиобленерго» вже не вистачає, щоб це зупинити. Може так статися, що завтра світла не буде вже по всій області. А після цього може так статися, що електроенергії не стане ще у двох-трьох областях України, і катастрофа буде по всій державі. На сьогодні вже пошкоджено вісім кабелів і їх не відновлюють. В обласному центрі поки ще є резерви, алей вони можуть скоро скінчитися. Зараз немає чим відновлювати електропостачання, а завтра не буде ким», – зазначив під час сесії міської ради заступник директора з економічної безпеки «Черкасиобленерго» Євгеній Лут.

На сьогодні борг із зарплати перед працівниками ПАТ «Черкасиобленерго» складає більше ніж 100 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG